Varmpepumpe til pool sommerhuse

For mange sommerhusejere er det en rigtig god idé at overveje alternative opvarmning af swimmingpoolen. Især en luft-vand varmpepumpe til opvarmning af swimmingpoolen kan være en god forretning.

Mange poolhuse er stadig opvarmet med el, og her er besparelsen i strøm ved skift til en split varmepumpe, som leverer 27-28 grader i poolen hele året op til 80 %. Er huset gas eller olieopvarmet, så er besparelse til opvarmning af poolen ca.50 %.

For el opvarmede huse er tilbagebetalings tiden normalt mellem 12 - 24 mdr. Fordelen for ejeren i at fortage denne investering er, at huset får en grønnere profil, han sparer miljøet, sparer egne penge i de perioder hvor huset ikke er udlejet, samt at hans kunder får en noget mindre regning for forbrug ved afrejse. Dette er med til at øge deres samlede positive oplevelse af at leje et poolhus og måske komme gæsten igen.

En split model er beregnet til drift hele året og kan op varme poolen til mellem 16 og 35 gr. uden problemer. Modellerne er udført i rustfrit stål og har bla. de fordele, at indedelen som monteres i teknik rummet fylder meget lidt. Endvidere er der intet vand i udedelen, så der er ikke risiko for frostsprængning.

I poolhuse med pools på 15-35 m3 vand anbefales den lille model GJPACW1SO-15.
Pris ca. 22.000 kr. incl. moms excl. montering, rørføring og lidt fittings + typisk 1 mand i 1 dag for en standard montering.

For ejere med udepools findes der løsninger med varmepumper med ydelser fra 15 til 500 m3 meter vand.

For ejere med udespa, kan modellen GJPASRW-08P anbefales. Den kan holde op til +40 gr. hele året rundt. Her er der meget store besparelser at hente i forhold til el opvarmet udespa. Pris for denne model ligger på ca. 7000 kr incl.moms + montering som kan være alt fra 4 timer og op. Dette beror på at der er mange typer udespa og måden de er opbygget på i teknikken.

Et andet interessant produkt for poolhuse ejere er WDU-100 som er et Cyklon filter med UW og iltning af poolvand. Dette filter afløser sandfiltret og har den store fordel, at man slipper for at smide 500-1000 liter opvarmet vand ud ved returskylning af sandfiltret. WDU filtret samler snavs i en lille beholder, som kun giver et vandspild på 12 liter pr. rensning. Hertil kommer den tid som service folk sparer, da de ikke skal retur skylle og efter fylde med vand. Pris for WDU er ca. 7.000 kr. incl. moms og en standart montering tager max. 1 mand 4-5 timer.

Produkterne beskrevet her kan leveres af firmaet Klima-Service. Produkterne har været solgt på det Skandinaviske marked i snart 10 år og har forhandlere samt service partnere over hele landet hvis et uheld skulle ske. Klima-Service har også et bredt sortiment af luft/luft samt luft/vand varmepumper til huse og sommerhuse.

For mere info:

Klima-Service
Irisvej 10
DK - 8850 Bjerringbro
E-mail: kontakt@klima-service.dk
Tlf: 40438646
www.klima-service.dk