Find kvalitetssengen for dig der er livsnyder

senge

En god nattesøvn er vigtigt for energiniveauet om dagen. Sover man godt om natten, vil det være lettere at have overskud og optimisme i hverdagen, og det er noget af det allermest essentielle for en livsnyder. Derfor kan man gøre sig selv en stor tjeneste ved at skabe de bedste rammer for en god nattesøvn.

Man skal først og fremmest finde en god seng, der er behagelig at ligge i, og som aflaster kroppen bedst muligt. Derudover skal man skabe nogle gode aftenvaner for sig selv, så man ikke bliver overstimuleret eller rastløs, inden man skal sove. Dette vil nemlig kunne give tankemylder og uro i kroppen, som vil gøre det sværere at falde i søvn.

Med en god søvn kan man altså skabe endnu bedre betingelser for at nyde livet hver eneste dag. Læs derfor med i denne artikel og find ud af, hvordan du kan skabe de bedste rammer for din nattesøvn.

Kvalitetssenge – Hvilke egenskaber skal du gå efter?

Når man skal finde en god seng, er der flere forskellige faktorer, man skal overveje.

Først og fremmest er størrelsen på sengen vigtig. Det kan være enormt lækkert at have en stor seng, hvor man kan boltre sig over masser af plads. Desværre kan de større senge ofte være dyre. Dog er det muligt fx at finde gode og billige 160x200 cm senge, så man kan få høj komfort for færre penge.

Størrelsen på sengen skal afhænge af, hvor meget plads du har til rådighed i dit soveværelse, og hvor mange I ligger i sengen. Er det bare dig, der skal sove i sengen, er der jo ikke behov for en kæmpestor seng. Har du en partner, du deler sengen med, kan det være en god idé at vælge en større seng. Med en 160x200 cm seng vil I typisk kunne have god plads begge to.

Udover størrelsen er det også vigtigt at finde ud af, hvilken type seng man ønsker sig. Det kommer blandt andet an på dit budget og dine præferencer. Vil man have en seng af højeste kvalitet, kan en kontinentalseng være at foretrække. Den er nemlig bygget op i flere lag, hvilket sikrer, at din krop bliver aflastet så godt som muligt, mens du sover.

Dog kan bokssenge eller elevationssenge også være det rette valg for dig. En boksseng passer godt til dig, der gerne vil have en god og simpel seng til en relativt billig pris, mens en elevationsseng kan være at foretrække, hvis du har særlige behov ift. liggeposition.

Du kan med fordel læse mere om og eventuelt afprøve de forskellige typer senge, inden du vælger.

Sengens betydning for din krop og dit velbefindende

De fleste har nok prøvet at crashe på en sofa eller låne ekstramadrassen hos ens venner. Og de fleste har nok også oplevet den ubehag, der kan være i kroppen efter sådan en nats søvn. Det er et tegn på, at sengen faktisk har en afgørende betydning for, hvordan man sover.

En god seng vil nemlig aflaste kroppen de helt rigtige steder, så man ikke kommer til at belaste eller spænde i kroppen om natten. Dermed er en god seng, der passer til ens egne behov, altså en investering i ens velvære, så man er frisk, udhvilet og afslappet, når man vågner igen.

Er der andre ting, jeg kan gøre for at få en god nattesøvn udover at investere i en god seng?

Udover at anskaffe sig en god seng der passer til ens behov, så er der også andre faktorer, der kan påvirke nattesøvnen. Søvnkvaliteten afhænger nemlig ikke kun af, hvor godt man ligger.

Et af de råd, som mange eksperter giver til at få en bedre nattesøvn, er at afholde sig fra skærme inden sengetid. Der kommer nemlig et særligt blåt lys fra skærme, som stimulerer hjernen på en måde, der ikke er fordelagtig, når man skal slappe af. Derfor kan man skabe nogle bedre rammer ved at læse en bog eller lytte til en lydbog, inden man skal i seng. Så slapper både øjne og hjerne mere af, hvilket vil gøre det lettere at falde i søvn.

Derudover kan den rette temperatur i rummet også have indflydelse på søvnen. Man sover generelt set bedst, hvis der ikke er for varmt i soveværelset. Om sommeren kan det altså være en god ide at åbne vinduet, og om vinteren kan man undgå at skrue for højt op for varmen i soveværelset.

Du kan også overveje, om du skal have sæsonbestemte dyner. De vil nemlig hjælpe med at regulere temperaturen omkring din krop, så du hverken fryser eller sveder.

En god søvn er vigtig, hvis man vil skabe overskud og optimisme i hverdagen.

En god seng og nogle gode aftenvaner kan dermed hjælpe dig til at nyde livet endnu mere!