Weekendleje af sommerhus

Det bliver mere og mere populært at samle hele familien til en afslappende weekend i et sommerhus.

Helt så populært er weekendudlejning ikke hos sommerhusudlejerne. Det skyldes, at næsten alle udlejningsbureauer udlejer sommerhuse i hele uger - med lørdag som skiftedag. Skal sommerhusudlejeren udleje sommerhuset en weekend, skal han dermed spærre huset for 14 dages udlejning.

De senere år er der dog flere og flere udlejere som har ændret skiftedag til fredag. Det åbner dermed op for sommerhus weekendophold fra fredag til søndag leje.

Prisen for en weekend varierer fra udlejer til udlejer. Men regn med ca. 75-85% af ugeprisen for en fredag - søndag weekend. Det lyder af meget, men husk på at ejer får "ødelagt" to ugers udlejning, for det er ikke så nemt at afsætte de øvrige dage, som ikke ligger i en weekend. Derudover slider en weekendudlejning langt mere på sommerhuset end en ugeleje. Det skyldes, at sommerhuset som regel fyldes til maksbelægning og ofte benyttes til fester og fødselsdage i weekenderne.

Går du med planer om at invitere familien på en weekend i et luksus sommerhus, så er det ikke ligemeget, hvilken weekend du vælger.

Weekendudlejning tilbydes af de fleste udlejere kun i lavsæson - d.v.s. i perioden september til juni Derudover er det vigtigt, at du ikke vælger en uge som overlapper en af de "udlejningspopulære" uger, hvor skolerne har ferie: Vinterferie, påskeferie, Kr.himmelfart, Pinse, sommerferie, efterårsferie, jul og nytår.
Som udgangspunkt skal du undgå ugerne omkring skolernes ferie.

Udtagelsen er last-minute udlejning. De fleste udlejere tilbyder weekendudlejning som lastminute, men normalt kan disse først bookes 28 dage i forvejen.

Tips til søgning
Du kan også bruge vores søgemaskine til at finde sommerhuse der udlejes weekender. Her er et par tips:

- Undgå weekendbooking i skolernes ferier
- Udvalget er størst, hvis du venter til 4 uger før med at booke
- Lejeprisen for 3 dage er det samme som 2, så book altid fredag til mandag. Så har du hele søndag til rådighed.
- Prøv evt. at søge på ophold fredag til fredag (afrejse før tid er altid mulig).