Drømmeferien i Spanien

Villa i Spanien

Ferier er noget, de fleste af os forbinder med noget positivt; frihed, afslapning og nydelse. Og når man er ude at rejse, så skal tingene ikke minde for meget om det derhjemme. Det hele går lidt langsommere, alting skal nydes og man skal helt ned i gear. Man giver sig selv lov til at bruge lidt ekstra penge på alt fra skønne cocktails og sommerkjoler til golfkøller og besøg på vingårde.

Sommeren er til luksus, og nogle år skal rejsen været noget helt særligt. Måske skal I fejre forlovelsen, sølvbrylluppet, en udvidet polterabend eller andre begivenheder, som er værd at fejre med manér. Tag på den ultimative herre- eller tøsetur eller familieferie med plads til flere generationer, så er der her tre veje til den ultimative drømmeferie med alt det luksus, som vi alle fortjener.

Lej et luksushus med pool

For at få den ultimative drømmeferie, må man først og fremmest bo det ultimative drømmested. Mulighederne for luksushuse i Spanien er stor, og der er noget for enhver smag. Det er også en god mulighed for at komme lidt væk fra de turistede hotelområder. Kom lidt op i højderne og oplev en dag ved poolen, med havudsigt på den ene side og naturskøn bjergudsigt på den anden.

Fejrer I en helt særlig anledning, er egen bolig også en god mulighed for at få plads til venner og familie, som I skal dele oplevelsen med. Her kan I holde middagsselskaber, dase ved poolen dagen lang - og måske fortsætte til et poolparty om aftenen? I får privatliv og frihed til at gøre som I vil, om det så er fest til langt ud på natten eller ro kl 22, så giver eget hus frihed til dette.

Lej en bil for ultimativ frihed

Særligt hvis man selv arrangerer sin rejse og muligvis holder sig lidt fra de mest turistede eller befolkede områder, kan det være en stor fordel at leje en bil til ferien. Gå ikke glip af den storslåede natur, som Spanien har at byde på - hvor end du befinder dig i landet! Med en bil er i ikke afhængige af den offentlige transport, som har det med at halte lidt i landet, eller nødsaget til at tage dyre taxi, som lever på deres monopol. Tag på dagsture til storbyer eller stranden, eller lav picnic på en smuk bjergtop efter en vandretur i det fri. Der er også masser af aktiviteter at besøge, så som vandland, forlystelsesparker eller måske den klassiske ferieaktivitet minigolf. Det er godt at komme lidt ud fra huset, selvom der er skønt, og at leje en bil, vil gøre det hele meget lettere. I kan også undersøge mulighederne for at leje racercykler eller mountainbikes, hvis I er interesserede i en aktiv ferie.

Spis som de lokale

Spanierne er fantastiske til at nyde livet, og at samles er over maden er et must. God vin, god mad og godt selskab er lig med et godt liv. Har I allerede booket et hus, har I også mulighed for at lave meget af maden selv. Det er ikke altid madlavning, man forbinder med afslapning, fordi det som regel er et stresset hverdagsgøremål.

Tag forbi det lokale marked og fyld op på de mange lokale råvarer. Kan du lidt spansk, eller er du heldig at finde en spanier, der kan engelsk, så spørg ind til deres kulinariske hemmeligheder. Hvad er de bedste tapas, og hvad er hemmeligheden bag en god paella? Særligt må du ikke snyde dig selv for den fantastiske skinke, du finder i Spanien. De fleste steder kan du få fint, friskskåret serrano - og det er bare bedre end det, du finder i køledisken derhjemme.

Til serranoen må selvfølgelig serveres noget ost, og endnu en gang er der rig mulighed for noget friskskåret og lokalt. Spørg ind til området delikatesser og bed om smagsprøver. Smag dig frem til din favorit, og vær ikke bange for at spørge ind til den bedste vin, der bør drikkes til, eller andre serveringsforslag. Spanierne er måske ikke de bedste til engelsk, men de vil hellere end gerne dele ud af deres skønne madkultur. Måske kan denne rejse give noget madlavningsglæde, hvor I finder glæden i kvalitet og tålmodighed, når de kommer til dagens kulinariske oplevelse.