De Kanariske Øer - Mere end Gran Canaria og Tenerife

Vindyrkning på Lanzarote

De Kanariske Øer har meget mere at byde på end vi danskere umiddelbart går og tror.

Fra den barske og hårde Lanzarote til det sandfyldte Fuerteventura til den frodige grønne La Palma, så venter der her nogle helt særlige øjeblikke.

Den mindste af de beboede Kanariske Øer er La Graciosa. Øen befinder sig i den nordøstlige del af øhavet, adskilt fra Lanzarote af en smal kanal. Her finder man Mirador del Rio - et udsigtspunktet beliggende på en klippe 475 meter over havets overflade. Mirador del Rio blev designet af Lanzarote-kunstneren César Manrique i 1970'erne.

Lanzarote

Lanzarote er de tørreste af De Kanariske Øer. Landskabet er goldt, hård og sort. I dette næsten uvirkelige område i Montañas del Fuego - ildbjerge i La Geria - dyrker man ikke des to mindre vin. Vinproducenterne graver huller på op til tre meter dyb, så vinstokkenes rødder når jorden nedenunder. Om aftenen opbevarer vinstokkene den kondenserede fugtighed. Knæhøje, tørre vægge stablet op i en halvcirkel omkring hulerne beskytter planterne mod den konstante nordøstlige vind.

Enhver, der har set denne århundreder gamle kulturelle teknik og smagt druesaften, vil blive begejstret. Vinen kan smages og købes direkte fra vinproducenterne, for eksempel i Bodega El Grifo, der blev grundlagt i 1775 med sit eget vinmuseum. Dette er den ældste beværtning på De Kanariske Øer og en af ??de ti ældste i Spanien. Den mest almindelige drue er Malvasía de Sitges, en meget gammel drue, der oprindeligt kom fra Grækenland.

Vinene er aromatiske og koncentrerede, ferie-souvenirs, der lader dig smage solen og landskabet i Lanzarote.

La Palma

La Palma er den nordvestligste af deKanariske Øer - og den femte største. På østkysten af La Palma finder man Santa Cruz. Øens hovedstad har den smukkeste sammenhængende gamle bydel i øhavet. Spadsereture langs de historiske koloniale huse, der giver byen dens specielle flair. Hvert trin gennem Santa Cruz er et skridt gennem fortiden. Besøg havnen, der engang blev betragtet som et af de vigtigste stoppesteder på ruten mellem Amerika og Europa.

På brostensbelagte Calle Real finder du mange butikker, og alle vigtige gader og pladser er forbundet med denne hovedgade. Tag en pause i en af de mange restauranter og caféer, der tilbyder hjemmelavede tapas og regional vin.

I modsætning til de andre Kanariske Øer, så finder man her hovedsageligt sorte lavastrande på La Palma i stedet for de typiske hvide sandstrande. Men skal man ikke lade sig skræmme af. Tværtimod. Man kan lige så let slappe af på de sorte strande som de hvide, og der er god plads, de små bugter ikke er særlig overfyldte.

Vil du også gerne opleve nogle af de skønne oplevelser de Kanariske Øer har at byde på, så find drømmerejsen på travelday.dk.

Santa Cruz La Palma