Alternative aktiviteter for hele familien i Bornholms smukke natur

sommerhuse ved vandet

Et sommerhusophold er perfekt til at afkoble for en stund og give sig tid til de ting, man normalvis ikke finder plads til i en travl hverdag. Kort sagt er det den oplagte mulighed for at udforske nye, såvel som allerede kendte, aktiviteter - og hvilket bedre sted findes der til dette end klippeøen Bornholm?

Hvis der er noget, Bornholm er kendt for - udover rundkirker og specialmuseer - så er det uden tvivl sin enestående natur. Med kæmpe geologisk variation og væsentligt flere solskinstimer end det danske fastland udgør øen den perfekte base for udfoldelse af nye aktiviteter i naturen. Kig med herunder og bliv inspireret til, hvad jeres næste sommerhustur skal bruges til.

Tag på vandreture i den skønne natur

Den bedste måde at opleve Bornholms unikke landskab på er til fods. Der findes et utal af vandreruter over hele øen, og du kan helt sikkert også finde en spændende rute nær jeres sommerhus.

En populær rute er den gamle redningssti, som løber 120 km. langs Bornholms kyst og bevæger sig igennem smuk og alsidig natur. I behøver naturligvis ikke vandre alle 120 km., men kan nøjes med et lille udsnit af ruten alt afhængig af, hvor jeres sommerhus er placeret.

Vandring er blevet ekstra populært de seneste år og er både sundt for sindet såvel som kroppen. Så hop i jeres bedste vandresko og tag ud og udforsk Bornholm på bedste manér.

børn på vandretur

Tag ud at fiske og fang din egen aftensmad

Det enestående klippelandskab smitter naturligvis også af på andre områder, heriblandt fiskeri. Langs størstedelen af Bornholms kyst er der nemlig dybt vand helt ind til land, hvilket giver god mulighed for kystfiskeri. Det anderledes klima skaber også gode vilkår for især havørreden, som kan fanges hele året rundt med stor succes.

Så har I lyst til at udfordre jer selv med nye kystpladser, så husk at pakke fiskestangen i bilen, når I sætter kursen mod sommerhuset.

Prøv skydning

Skydning med luftgeværer er en sjov hobby, som både børn og voksne kan være fælles om, så længe I naturligvis passer på jer selv og hinanden. Det er en oplagt aktivitet til sommerhuset med en stor have, da I kan sætte ting op og skyde til måls efter.

Undersøgelser viser, at skydning udfordrer koncentrationsevnen, hvilket resulterer i styrket fokus og skaber indre ro. Hvis du ikke allerede er bekendt med luftgevær, så er det nemt at blive klogere på og evt. investere i den første.

skydning af frugt med luftgevær

Fodboldgolf er sjov for hele familien

Endnu en sjov og udfordrende familieaktivitet til sommerhusturen. Fodboldgolf er blevet mere og mere populær de seneste år og findes nu også på Bornholm. Så pak madpakkerne og nyd en hyggelig og konkurrencerig dag i smukke omgivelser.

Tag på en ridetur

Bornholm er også et hit for nye såvel som øvede ryttere. Det er endnu en fantastisk måde at opleve det unikke landskab på, og Bornholm rummer flere forskellige muligheder for ridning. I kan eksempelvis kontakte en af de mange rideskoler, som udfører private ture med uddannede eller erfarne ryttere. Dermed er I sikret en guidet tur i høj kvalitet gennem det imponerende landskab. Om sommeren er hestevognsture også meget udbredt flere steder på øen.