Sådan skræmmer du tyven væk

Som sommerhusejer ønsker du naturligvis at passe på dit sommerhus. Men ofte står huset tomt i lange perioder, hvor du ikke selv har fysisk har mulighed for at holde øje med huset og måske går man og er bekymret over om alt er som det bør være. For det er de fleste sommerhusejeres mareridt at ankomme til et sommerhus tømt og endevendt af en indbrudstyv.

Hold indbrudstyven væk

Her kan en tyverialarm være en god løsning. En alarm holder øje med sommerhuset fra det sekund du forlader det. Alarmen tilkobles når du forlader huset og skulle der komme besøg af uindbudte gæster, så går der typisk kun 30 sekunder fra alarmen går til at alarmudbyderen tager hånd om problemet og sender en mand ud for at tjekke og sikre sommerhuset.

Udover en tyverialarm kan man få en elektriker til at montere ekstra overvågningsudstyr. Det kan eksempelvis være røgalarmer, som virker både når huset benyttes men som også advarer både dig og alarmselskabet, hvis der opstår brand, mens huset er ubeboet.

Der kan også monteres en temperatursensor, der løbende holder øje med temperaturen i huset og advarer husejeren ved voldsomme fald eller stigninger i temperaturen. Endelig kan man også vælge at installere en vandføler, som sender en advarsel ved vandlækager. Derved kan alvorlige vandskader opdages i tide og man kan undgå en totaloversvømmelse af huset.

Men en god alarmløsning gør det ikke alene. Det er altid en god idé at tage en række forholdsregler, så man gør arbejdet svært for eventuelle ubudne gæster. Få en alsidig låsesmed til at udskifte alle yderdøre med en godkendt lås. Selvom sommerhuset allerede har en god lås, så overvej altid at udskifte den ved køb af sommerhuset. Men ved aldrig, hvor mange som har kopi af nøglen.

Gennemgå også alle vinduer og sørg for at der indenfor er enten hasper eller vindueslåse monteret. Udenfor, sørg for at alle karmlister er monteret med sikringsskruer i stedet for søm. Det er alt sammen med til at gøre tyvens arbejde så besværligt, at han forhåbentlig opgiver sit forehavende og prøver hos naboen i stedet.