Tips til bedre udlejning

Gode råd om udlejning
Som ejer af et sommerhus så har du formentlig huset tilmeldt udlejning hos en af de mange udlejningsbureauer. Der er stor efterspørgsel efter sommerhuse i højsæson så her kræver det ikke den store indsats fra udlejningsbureauerne for at udleje husene. Men når det kommer til lav- og mellemsæson, så er udbudet af sommerhuse langt større end efterspørgslen, hvilket kan betyde at dit hus står tomt i mange uger.

Derfor er det bestemt ikke nogen dårlig idé at supplere bureau-udlejningen med privatudlejning.

Egen hjemmeside
En god internetpræsentation er alfa og omega hvis man ønsker at få gang i udlejningen. En god hjemmeside behøver ikke at være dyr. Lav en simpel hjemmeside på en af de mange gratis-sider, f.eks. www.123hjemmeside.dk

Layoutet er i første omgang ikke så vigtigt. Brug derimod kræfterne på at vise indbydende billeder af huset - jo flere jo bedre. Sørg også for at siden indeholder priser, kalender og kontaktinformation.

Det er ekstrem vigtigt at man husker at opdatere sin udlejningskalender. Så slipper du for unødvendige henvendelser fra udlejere som du må afvise, og du udsender et signal om at du er en seriøs udlejer. Prøv evt. at surfe lidt rundt på nettet. Så vil du opleve sommerhusudlejere der har 2-3 år gamle kalendere på deres hjemmesider. Ville du kontakte en sådan udlejer ?

Ligeledes er det vigtigt at du husker at tjekke din email dagligt. Når en lejer kontakter en udlejer, så forventer han hurtigt svar. Jo hurtigere man besvarer forespørgslen, jo større chance er der for at lejer vælger dit hus.

Svarer du først efter en uge kan du være ret sikker på at lejer har fundet et andet hus !

Priser
Prisen er den primære årsag til at lejer vælge at leje privat. Derfor er det vigtig at du prissætter huset et pænt stykke under udlejningsbureauet. 10-30% under vil være et godt bud. Kig på din udlejning for de foregående år. De populære uger som udlejningsbureauet sagtens kan udleje er der jo ingen grund til at "forære" væk. Til gengæld kan det være en god idé at prissætte lavsæson ugerne 30-40% under.

Weekendleje
Har du normalt mange ledige uger i lavsæson så overvej at skifte den traditionelle lørdag-lørdag udlejning ud med fredag/søndag som skiftedag. Efterspørgslen efter weekender er meget stor, så en fredag til søndag udlejning vil tit kunne indbringe 80-90% af ugeprisen. Så kan man evt. vælge af udleje periode søndag til fredag til en særlig attraktiv lejepris - f.eks. 30% af ugeprisen. På den måde kan det faktisk blive en ganske god forretning at udleje i lavsæson.

Annoncering
En god hjemmeside er selvfølgelig ingenting værd, hvis ingen kan finde den. Det er derfor vigtigt at den blive synlig på nettet for søgemaskinerne, og at siden tilmeldes de vigtigste sommerhusdatabaser på nettet.